Beyaz Güvercin Türleri ve Özellikleri
20 Temmuz 2024

Beyaz Güvercin Türleri ve Özellikleri

Beyaz Güvercin

Beyaz Güvercin, güvercin türleri arasında en yaygın olanıdır. Orta büyüklüğe sahip bu tür, orta uzunlukta bir boyuna ve tamamen beyaz bir vücuda sahiptir. Gözleri siyah renktedir. Yağlı tohumlar, baklagiller ve tahıllarla beslenirler. Şehirlerde ve insanların yaşadığı alanlarda kolayca yaşamlarını sürdürebilirler.

Barış ve Saflık Sembolü

Beyaz güvercinler genellikle barışı ve saflığı sembolize ederler. Tüy şekilleri, renkleri ve uçma özelliklerine göre çeşitli türlere ayrılmışlardır. En bilinen beyaz güvercin türleri şunlardır:

  • Azman
  • Bango
  • Trakya
  • Selçuklu
  • Adana
  • Taklambaç
  • İstanbullu
  • Trabzon
  • Çorum Çıplağı

Azman Güvercin

Denizli'de yaygın olarak bulunan Azman güvercinler, nesli azalan kuşlar arasındadır. Kısa gagalı ve uzun boyunlu olan bu kuşlar, sivri kanatlara sahiptir ve grup halinde hareket edebilirler.

Bango Güvercin

Anayurdu Afrika olan Bango güvercinler, en yaygın güvercin türlerindendir. Kısa ve kalın gagaya sahip olup, ayakları kısa ve tüysüzdür. Gözlerinin etrafında ve kuyruğunun üzerinde bulunan karamel rengi dışında tüm vücutları süt beyazıdır. Yapıları itibarıyla martıyı andırırlar.

Selçuklu Güvercin

Yerel adı "Enseli" olan bu kuşlar, ülkemizde genellikle Konya Ovası'nda bulunurlar. Geniş yelpaze şeklindeki kuyruklarından dolayı "Enseli" adını almışlardır. Vücutlarının büyük kısmı mat beyaz renktedir.

Trakya Güvercin

Sadece Trakya bölgesinde yaşadıkları için bu adı almışlardır. Beyaz haricinde başka renkleri de bulunmaktadır. Bu güvercinlerde gagalar dahi beyazdır. Vücutlarında yalnızca ayakları kırmızı renktedir. Oldukça ürkek bir yapıları vardır.

Taklambaç Güvercin

Nesli oldukça azalmış olan ve ülkemizde Konya yöresinde yetiştirilen bir güvercin türüdür. Adını takla atma özelliğinden alan bu kuşların beyaz dışında farklı renkleri de bulunmaktadır.

Adana Güvercin

Dalış güvercinleri olarak adlandırılan bu kuşlar, genellikle ikili veya üçlü gruplar halinde dairesel hareketlerle uçarlar. Beyaz dışında farklı renkleri de vardır ve bu kuşlar renkleri için değil, performansları için yetiştirilmektedir.

İstanbullu Güvercin

Ülkemizde Şanlıurfa ve yöresinde yaygın olan bu kuşların gerçek adı "Damascus"tur. Orta boylu bir kuş türüdür ve takla atma gibi özellikleri yoktur. Kafa bölgesi yuvarlak ve kuyruk sayıları diğer güvercin türlerine göre fazladır. Yuvasına ve yavrularına oldukça düşkündür.

Çorum Çıplağı Güvercin

Dört farklı renk formuna sahip olan bu kuş türünde beyaz güvercin sınıfına dahil olan süt beyaz formu bulunmaktadır. Bu türe ait beyaz güvercinlerde gözler alacalı, vücutlar ise tamamen beyazdır.

Trabzon Güvercin

Pek çok farklı renge sahip olan bu kuş türü, ülkemizde nadir olarak bulunur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kırmızı Güvercin Türleri ve Özellikleri

Kırmızı Güvercin Türleri ve Özellikleri

Güvercin Nasıl Alıştırılır?

Güvercin Nasıl Alıştırılır?

Güvercin Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güvercin Avı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Şekeri Güvercin Türleri ve Özellikleri

Şekeri Güvercin Türleri ve Özellikleri

Küllü Güvercin Türleri ve Özellikleri

Küllü Güvercin Türleri ve Özellikleri