Güvercin EtiGüvercin eti, İslami açıdan tüketilmesi caiz olan kuş etleri arasında yer alır. Bazı güvercin türleri özellikle eti için yetiştirilir ve pişirilir. Güvercinler, yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 28 gün sonra, karkas ağırlıkları yaklaşık 0.5 kg olduğunda yenilebilir hale gelir. Güvercin eti, gurme et türleri arasında bilinir ve özellikle İngiliz ve Fransız mutfağının favori etleri arasındadır. Güvercin eti sıcak ve nemli bir yapıya sahiptir. Civciv güvercin eti ise daha da nemlidir. Hafif ve aynı zamanda besin değeri yüksek bir güvercin eti yemek isteyenler için yeni uçabilen güvercin eti idealdir. Güvercin Etinin FaydalarıGüvercin etinin birçok faydası bulunmaktadır:
Fransız Mutfağında Güvercin ÇevirmeTemizlenen ve ayıklanan güvercinin içi saman ile doldurulur. Daha sonra ağzı iğne ve iplik yardımıyla dikilir ve ağır ağır yanan bir ateşte tıpkı kuzu gibi çevrilir. Afiyet olsun. Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin TarifiMalzemeler
Güvercin Eti Nasıl Yapılır?İlk olarak, güvercin budu ve göğsü yıkanır. Ardından kereviz ve havuç küp şeklinde doğranır. Güvercin budu ve göğsü, yanmaz bir tavada pişirilir. Mantarlar, sebzelerle birlikte ayrı bir kapta zeytinyağı ile sotelenir. Soteleme işleminden sonra kırmızı şarap ve demi-glace sos gezdirilir ve bir tabağa en alta dizilir. Daha sonra pişmiş güvercin budu ve göğsü üzerine konulur. Kekik ve biberiye ile süsledikten sonra yemek servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Merhabalar güvercin eti nerden bulabilirim nerede satiliyor bilgisi olan varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap yazMerhaba yagmur,
Güvercin eti bulmak biraz zor olabilir, özellikle büyük şehirlerde. Öncelikle yerel kasaplarınıza veya büyük marketlerin et reyonlarına danışabilirsiniz. Ayrıca, taze ve özel et ürünleri satan online siteleri de kontrol edebilirsiniz. Bazı bölgelerde, avcılık kulüplerinden veya küçük yerel çiftliklerden de temin etme şansınız olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgilerle,