Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?
09 Temmuz 2024

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar?

Güvercin Yumurtası Kaç Günde Çıkar

Güvercinler, dünya genelinde bilinen ve evcilleştirilebilen bir kuş türüdür. Bu kuş türü, çok çeşitli cinslere sahiptir. Türkiye'de ise sadece 8-10 cinsi yaşamını sürdürebilmektedir. İklim ve doğal hava koşulları, bu kuşların yaşamlarını devam ettirebilme kapasitesini etkiler. Bu nedenle, bazı cinsler ülkemizde yaşamlarını sürdüremez.


Güvercin yumurtasının kaç günde çıktığı konusuna değinecek olursak, bu kuşlar genellikle yaz mevsiminin başlangıcında, Mart ve Nisan ayları arasında çiftleşmeye başlar. Bu süreçte, sıcaklıkların artışı ile birlikte güvercinler birbirlerine kur yaparak çiftleşme belirtisi gösterir. Çiftleşen güvercinler, çiftleşmeden yaklaşık 5 gün sonra yumurta bırakır. Yumurtalar, 18 ile 20 gün arasında değişen bir kuluçka dönemi geçirir. Bu süreçte, dişi ve erkek güvercin dönüşümlü olarak yumurtaların üzerinde yatar. 18 ile 20 gün geçtikten sonra yavrular yumurtadan çıkmaya başlar. Böylece, güvercin yumurtasının kaç günde çıktığı sorusuna yanıt vermiş oluruz.

Yumurtlama Dönemi ve Beslenme

Güvercinlerde yumurtlama dönemi içerisinde beslenme çok önemlidir. Yumurtlama süreci, dişi güvercin için oldukça zordur. Dişi kuş bu süreçte aşırı derecede zorlanarak güç kaybı yaşar ve beslenmede zorlanır. Kalsiyum ve vitamin eksikliği belirir. Bu eksikliklerin giderilmesi için kuşlara vitamin ve kalsiyum takviyesi yapılması gerekmektedir.

Yavru Güvercinlerin Bakımı

Yavru güvercinlerin yumurtadan çıkması yaklaşık 20 günü bulur. Bu süreç sonrasında anne ve baba güvercin, yavrularını bir hafta kadar besler. Yavru güvercinler çok hızlı gelişir. Bir hafta sonrasında anne ve baba güvercin beslemeyi bırakır ve yavrular kendi yaşamlarına devam ederler. Anne ve baba güvercinden yem yemeyi öğrenen yavru güvercinler, artık kendi ayakları üzerinde durabilirler ve sağlıklı bir şekilde yetişirler.

Sonuç

Güvercin besleyen kişilerin bu hususlara dikkat etmeleri oldukça önemlidir. Hobi olarak güvercin besleyen kişiler, bu işin uzmanı haline gelmişlerdir. Örneğin, çevremde güvercin besleyen arkadaşlarımın çok sağlıklı güvercinlere sahip olduklarını görmekteyim. Çiftleşme belirtisi gösteren ve bu belirtiden sonra kuluçkaya yatan güvercinler, 20 günde yumurtadan çıkmaktadır. Bu süreç, güvercin yumurtasının kaç günde çıktığı sorusuna yanıt olarak gösterilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Kayserili

02 Mayıs 2024 Perşembe

Benim kuşum çiftleşiyor ama yumurtlamıyor yardımcı olun

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Kayserili,

Kuşunuzun yumurtlamaması birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle kuşunuzun sağlıklı olduğundan emin olun. Vitamin eksikliği, stres veya uygun yuvalama ortamının olmaması gibi faktörler yumurtlamayı engelleyebilir. Bir veteriner hekime danışarak detaylı bilgi almanızda fayda var. Sağlıklı günler dilerim!

2. Cevap
cevap

Balizza

Bazı kuşlar da özellikle Cennet papağanlarında bu problemle çok sık karşılaşılmaktadır. Bazı kuşlar yumurtlamasına rağmen yumurtadan yavru çıkarmazlar. Bazı kuşlar iste hiç yumurtlamazlar bu gibi durumlarda akla ilk gelen kuşun kısırlaştırılmış olmasıdır. Durumdan emin olmak için kuştan anlayan birine kuşu gösterebilirsiniz. İmkanımız varsa veterinere götürmek en doğru olandır

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Güvercin Çiçek Hastalığı?

Güvercin Çiçek Hastalığı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Güvercin Yuvası Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güvercin Yuvası Nedir ve Nasıl Yapılır?

Çikolata Güvercin Türleri ve Özellikleri

Çikolata Güvercin Türleri ve Özellikleri

Dünyanın En Güzel Güvercini Hangisidir?

Dünyanın En Güzel Güvercini Hangisidir?

Güvercin Eğitimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güvercin Eğitimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Sabuni Güvercin Türleri ve Özellikleri

Sabuni Güvercin Türleri ve Özellikleri

Güncel

Kürenk Güvercin Türleri ve Özellikleri

Kürenk Güvercin Türleri ve Özellikleri

Güncel

İspir Güvercin Türleri ve Özellikleri

İspir Güvercin Türleri ve Özellikleri

Güncel

Süs Güvercinleri Türleri ve Özellikleri

Süs Güvercinleri Türleri ve Özellikleri